Hvor stammer de fleste ædelstene fra?

04 maj 2020 Lotte Hindsberg

editorial

De smykker som mange kvinder elsker at modtage og gå med har ofte en sten i. De ædelstene kommer mange forskellige steder fra men der er 2 steder i verden i dag hvor mange af dem især kommer fra. Diamanterne stammer ofte fra verdens ældste kontinent, Afrika, mens mange af de andre ædelstene, samt semiædelstene kommer fra øen, hvor samtlige verdensreligioner tror paradis ligger, Sri Lanka. 

Nogle af verdens største og sjældne diamanter stammer fra Afrika. Verdens største diamant, Afrika stjerne stammer fra som navnet antyder fra Afrika, men hvis man vil finde andre former for ædelstene, som lyserøde smaragder og moonstone eller akvamarin, er det Sri Lanka man bør besøge. 

I Danmark kan man finde begge dele hos carat diamanter.

Diamanternes blodige og romantiske historie

Uanset om man er til diamanter eller ej er de den ædelsten der er mest omgivet med mystisk og har den blodigste og mest romantiske historie. 

Hvem husker ikke historien om Richard Burton, der forærede Elisabeth Taylor den store kendte hope diamant for næsen af Cartier. Han betalte den uhyre sum af 1 mio. dollars i 1969. Det var på det tidspunkt det største beløb en privat person havde betalt for en diamant. 

Desværre har den smukke og unikke sten en anden og meget mere blodig historie. Diamanter, især i Afrika er blevet brugt til at financiere mange borgerkrige. I dag er det ulovligt at købe og handle med diamanter der stammer fra krigsområder. 

En anden interessant facet ved diamanter er at de kommer i alle mulige farver. Fra hvide til blå eller til røde. De diamanter der ikke er i farveskalaen hvid til gul kaldes i dag fancy diamanter og de er så sjældne at der om året kun findes max 5. Det betyder at det er nogle af de dyreste diamanter man kan finde i butikkerne.

Flere Nyheder