Forkæl den du elsker med et smykke

13 august 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En af de måder man nemt kan fortælle et andet menneske at de betyder meget for en er ved at give dem et smykke. Det kan være et af de populære carat smykker, men det kan også være en noget helt andet. Det spændende ved smykker er, at de kommer i alle former og prisklasser og der findes et til enhver lejlighed og anledning. 

Et smykke kan være et helt enkelt i guld eller sølv, men det kan også være et smykke, hvor der er indsat diamanter eller en anden form for ædelsten.

De elegante diamanter

Mange danskere er vilde med diamanter, da de på den ene side er smukke og elegante, men på den anden side er de diskrete og kan bruges både til fest og hverdag. Samtidig er diamanter prismæssigt til at betale for langt de fleste mennesker. De kommer i forskellige farver, størrelser og kvaliteter. De mest almindelige ligger i farvescalaen hvid til gul, men hvid som det fineste. Dog er en hel gul diamant så sjældent at den i sig selv er meget værdifuld. 

Det var med diamantfundende i Sydafrika i midten af det 19ende århundrede, at det blev muligt for alle at eje et smykke med en diamant. Det er også her verdens største diamant blev fundet i 1905 og den var på over 3000 carat. Til sammenligning er mange af de diamanter der bruges på under 0,1 og 0,2 carat. 

Samtidig er der få ting i verden der er omgivet af så stor mystik som diamanten og den har alle dage sammen med andre ædelstene blevet brugt til at flytte store summer i hemmelighed eller til at vise et andet menneske at de er elsket. En af de kendteste historie er fra 1969, hvor skuespilleren Richard Burton forærede en kæmpe diamant til 1 mio dollars til sin hustru, Elizabeth Taylor.

Flere Nyheder